Världens bästa fotbollspelare är ett omdiskuterat ämne som kan röra upp många känslor hos fotbollsfans. Ärkerivalerna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi är de två spelarna som oftast nämns som världens bästa. Striden om Ballon d’Or, världens mest prestigefulla pris att vinna som individuell fotbollsspelare, har de senaste årtiondet främst handlat om just dessa två. Priset har delats ut sedan 1956 och Messi har sex vinster medan Ronaldo har fem.

Inga andra spelare har vunnit Ballon d’Or så ofta som Messi och Ronaldo. År 2019 vann Messi vilket gjorde honom historisk. I takt med att Ronaldo och Messi blir äldre och nu ser slutet på sin fotbollskarriär börjar folk även diskutera vilka spelare som kan ta över tronen. År 2018 vann Luka Modrić Ballon d’Or och bröt striden mellan Messi och Ronaldo. Detta beslut rörde dock upp många känslor och många menar att Ronaldo borde ha vunnit.

Spelarna som dominerar i världen

Världens bästa fotbollspelareLionel Messi anses av många vara världens bästa fotbollspelare genom tiderna. Han kommer ursprungligen från Argentina, men har spelat hela sin karriär i Barcelona. Han kom till Barcelona som 13-åring och spelar där än idag. Han är den spelare som gjort flest mål för laget någonsin. Han är även lagkapten för Argentinas landslag med vilket han har spelat VM-final år 2015. Totalt har han gjort fler än 700 mål för sin klubb och för landslaget.

Cristiano Ronaldo är en portugisisk fotbollsspelare som också anses vara en av de bästa fotbollspelaren genom tiderna. Han är född på ön Madeira i Portugal, men flyttade som 12-åring till Lissabon för att spela i Sporting. Därefter började en lång och framgångsrik karriär i Manchester United, Real Madrid och slutligen den italienska klubben Juventus. Han är dessutom lagkapten för Portugals landslag vilket han skickligt ledde till en vinst i EM år 2016.

Både Messi och Ronaldo börjar bli gamla i fotbollssammanhang, vilket innebär att andra spelare kommer att få mer utrymme i kampen om världens bästa fotbollsspelare. Luka Modrić från Kroatien belönades med Ballon d’Or 2018 efter att ha ledd Kroatien till en imponerande andraplats i VM samt för de stora framgångarna han haft med Real Madrid. Bland de yngre spelarna förväntas Kylian Mbappé, João Felix, Julian Draxler och Gabriel Jesus utvecklas till riktigt bra spelare de närmsta åren.